Noorse kaneelbroodjes

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
    • 600 gr bloem
    • 100 gr suiker
    • 1/2 tl zout
    • 21 gr gist, 3 zakjes
    • 100 gr boter
    • 400 ml melk
    • 2 eieren
  • voor de vulling:
    • 150 gr zachte boter
    • 150 gr suiker
    • 1 1/2 tl kaneel
    • 1 ei los geklopt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Meng de bloem, 100 gr suiker, zout en gist.
  3. Smelt de boter en roer met melk en de 2 eieren.
  4. Roer dit door de bloemmengsel. Kneed dit deeg verder met de hand of met de kneedhaak in een Keukenmachine tot een glad en veerkrachtig is.
  5. Vorm een bal, leg die in een met olie ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat 25 minuten rijzen.
  6. Bekleed de bodem van het bakblik met 1/3 van het deeg.
  7. Rol de rest op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van circa 25 x 50 cm.
  8. Meng de 150 gr zachte boter, met de suiker en het kaneel en bestrijk de deeglap op de werkblad ermee.
  9. Rol de lap vanaf de lange kant op. Snijd deze rol in ca 20 plakken van 2 cm.
  10. Leg deze plakken plat op de deegbodem in het bakplaat. Als er tijdens het snijden vulling is uitgelopen kan je dit nog over de broodjes smeren.
  11. Zet 20 tot 25 minuten in de hete oven.
  12. Pas eruit halen als de onderkant ook goudbruin is.
  13. Til met bakpapier uit het bakblik en laat het iets afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *