Noorse haring-bietensalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zure haringen ( 1 pot ) incl. de uitjes uit het zuur,
  • 1 pot zoetzure rode bieten in schijfjes of stukjes,
  • 500 gr geschilde aardappelen,
  • 2 niet te zure appels (b.v. Jonathan),
  • 2 zoetzure augurken
  • 2 bekertjes zure room à 125 gr, peper.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in weinig water gaar, en snijd ze daarna in blokjes.
  2. Laat ze in een grote glazen kom (kunststof wordt paars!!!) afkoelen.
  3. Snijd de zure haringen in smalle reepjes, de augurken in kleine stukjes en de appels in blokjes. Als de bietenschijfjes te groot zijn kunt u ze halveren, maar heel mag ook.
  4. Doe alles bij de aardappelblokjes in de kom.
  5. Voeg de zure room en wat versgemalen peper toe.
  6. Schep alles voorzichtig maar goed door elkaar.
  7. Proef en voeg evt. nog wat peper of zout toe.
  8. De salade kan meteen worden gegeten, maar is nog lekkerder na een paar uur (of nachtje) in de koelkast.

Lekker met (stok)brood of roggebrood, met boter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *